Mey Diageo 2021 Sürdürülebilirlik Raporu
Mey Diageo 2021 Sürdürülebilirlik Raporu yayımlandı
Mey Diageo 2021 Sürdürülebilirlik Raporu yayımlandı. Ayrıntılı rapor 01 Temmuz 2020 – 30 Haziran 2021 arası dönemi kapsıyor ve yalnızca sürdürülebilirllik değil çeşitlilik, kapsayıcılık gibi tüm alanlarda firmanın aktiviteleriyle ilgili çok değerli bir bilgi kaynağı.
Mey Diageo, 2000’e yakın çalışanı, 51 marka ithal ve yerli üretim içkisiyle Türkiye’nin en büyük içki firması. Dünya içki devi Diageo’nun Johnnie Walker, Smirnoff, Gordon’s, Bulleit, Lagavulin, Talisker, Oban, Singleton, Cardhu gibi dünyaca ünlü markalarının yanısıra Türkiye’deki 9 fabrikada üretilen rakı, cin, vokta, likör, şarap gibi içkilerle bira dışındaki tüm içki kategorilerinde üst sıralarda yer alan Mey Diageo’nun 2021 Sürdürülebilirlik Raporu Genel Müdür Levent Kömür’ün sunuş yazısı ve üretimle ilgili verilerle açılıyor. Mey İçki’nin 9 fabrikası bulunuyor: Alaşehir ve Nevşehir’de rakı fabrikaları, Alaşehir ve Tarsus’ta suma fabrikaları, Karaman’da alkol fabrikası, Bilecik’te votka, cin ve likör fabrikası, Acıpayam’daki anason işleme tesisi, Elazığ ve Şarköy’deki şarap üretim tesisleri (Geçtiğimiz sene ziyaret ettiğim Elazığ şarap üretim tesisleri, Alpagut bağları ve Alaşehir’deki rakı fabrikası ile ilgili izlenimlerimi Instagram hesabımda paylaşmıştım)
Rapordan öne çıkan başlıklar
- Sürdürülebilirliğe katkı sağlayan Sürdülebilir Kalkınma Amaçları ile hizalı 67 proje hayata geçmiş
- Toprağa sıfır atık ve ambalaj azaltım projeleriyle yaklaşık 749 kişinin 1 yıllık sera gazı salınımına denk gelen miktar önlenmiş
- Ambalaj tedarikçileriyle yapılan ortak projelerle 346 ton cam ve 11 ton kağıt/karton atığı önlenmiş
- Tüm fabrikalarda ve genel müdürlükte “toprağa sıfır atık” hedefine ulaşılmış ve 1295 ton CO2 salımı engellenmiş
97 sayfalık raporu incelemek isterseniz bu linkten indirebilirsiniz